Den gamle Reiki-healingsmetode blev genopdaget i midten af forrige århundrede af dr. Mikao Usui. Han var leder af et kristent præsteseminarium i Kyoto, Japan.

En dag spurgte nogle ældre elever ham; hvorfor de ikke havde hørt noget om de healingsmetoder, som var blevet anvendt af Jesus Kristus, og om dr. Usui ville kunne udføre en sådan healing for dem. Da dr. Usui ikke kunne svare på disse spørgsmål, besluttede han at drage ud for at finde svarene.

Han blev ved Chicagos universitet doktor i teologi, men da han ikke kunne finde tilfredsstillende svar i de kristne skrifter og ej heller i de kinesiske, drog han videre til Indien, hvor han også dér studerede hellige skrifter.

Han vendte tilbage til Japan, hvor han opdagede nogle sanskrit-formularer og –symboler i nogle gamle buddhiske sutraer, som syntes at indeholde svarene på hans spørgsmål.

Han drog til det hellige bjerg Kuriyama 25 km fra Kyoto. Her var det hans hensigt at faste og meditere i 21 dage – i håb om at komme i forbindelse med det bevidsthedsplan sanskrit-symbolerne var nedskrevet på, for at kunne bestemme sandheden i deres indhold.

 

I løbet af de 21 dage læste, sang og mediterede han, men intet usædvanligt hændte.

Før dag 21. Det var stadig mørkt, da han så et skinnende lys der bevægede sig mod ham med stor fart. Det blev større og større og ramte ham til sidst midt i panden. Dr. Usui troede, han skulle dø, da han pludselig så millioner af små bobler i blåt, lilla og lyserødt og alle regnbuens farver. Et stort hvidt lys viste sig, og han så de velkendte sanskrit-symboler foran sig i skinnende guld, og han sagde: ”Ja, jeg husker”.

 

Således fødtes Usui’s Reiki-system.

 

Siden hen har Reikihealingen spredt sig over hele verdenen og den findes efterhånden i en del udformninger. Men det oprindelige Reiki-system, sådan som Usui fik det vist og videregav det, og sådan som han ønskede det bibeholdt, har sin beskyttelse i The Reiki Alliance. En sammenslutning til bevarelse af Mikao Usui’s oprindelige system.

Kilde: ”Reiki” af B.J. Baginski & S. Sharamon.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *